Famed goes Kenia met DDC

Van 13 juli tot 28 juli zijn twee Famed collega's in Kenia geweest met de Dutch Dental Care Foundation (DDC). Floor en Marcel hebben zich, samen met een team van vrijwilligers, ongeveer twee weken ingezet om de mondgezondheid van Keniaanse kinderen te verbeteren. Op twee verschillende basisscholen zijn alle kinderen gezien en waar nodig behandeld. In totaal ruim 2.400 kinderen! Ook zijn er meer dan 600 mensen uit de lokale gemeenschap behandeld.

Daarnaast is preventie een belangrijk, zo niet het belangrijkste, onderdeel van het werk van DDC. Dit betekent dat alle kinderen les krijgen over goede mondgezondheid: samen leren tandenpoetsen, leren wat de invloed van voeding is op het gebit maar ook wat een tandarts doet. Benieuwd naar onze samenwerking met DDC? Lees hier meer!

 

 

Kennismaken met Floor & Marcel

Onze twee Famed collega's hebben beide een totaal andere achtergrond. Echter, DDC zorgt dat de handen altijd uit de mouwen gestoken kunnen worden: of je nou wel of geen tandheelkundige zorg kunt verrichten. Hieronder staat kort beschreven wat Floor en Marcel doen en wanneer ze op reis gaan.

  • Floor werkt nu zo'n 1,5 jaar bij Famed. Ze Business Developer en Specialist Mondzorg.
  • Marcel werkt nu zo'n 8 jaar bij Famed. Momenteel in de functie van Junior (Financial) Controller.

Ook bijdragen aan dit mooie initiatief?

Iedereen kan helpen! Word vriend van DDC, doneer tandheelkundige materialen of neem deel aan één van de reizen als vrijwilliger. Benieuwd hoe dit werkt? Kijk op dutchdentalcare.nl voor meer informatie en neem direct contact op met de stichting.