Onderscheidend vermogen Famed in kaart gebracht

In de nieuwste editie van Dentz wordt het expertisegebied factoring besproken. Onafhankelijk onderzoeksjournalist Kees Adolfsen vergelijkt de werkzaamheden van  factoringmaatschappijen Famed, Anders Medical Factoring en Intelly onder de noemer van een ‘grote, kleinere en alternatieve’ factoringmaatschappij.

Wat doet een factoringmaatschappij?

Factoringmaatschappijen helpen inkomsten van zorgaanbieders te stroomlijnen. Ongeveer 90% van de tandartspraktijken in Nederland maakt gebruik van factoring. Factoring bedrijven sturen zowel declaraties naar de verzekeraar (‘clearing’) als naar de patiënt (de gehele rekening of restnota). Ook wordt afgesproken binnen welke termijn het gedeclareerde bedrag op de rekening van de praktijk staat (bevoorschotting). Daarnaast zijn verschillende afspraken mogelijk voor het overnemen van het debiteurenrisico, het inningstraject en de kosten daarvan voor de praktijk.

De basis van factoring is voor alle factoringmaatschappijen ongeveer gelijk. Het verschil zit hem in de overige activiteiten, waarbij Famed een duidelijke stap zet richting een volledig partnership.

Famed

Famed bedient ruim 2.800 mondzorgpraktijken. In het artikel wordt gesproken over het heldere en transparante inningstraject van Famed. Famed is een van de meest coulante factoringmaatschappijen op de markt als het aankomt op betalingstermijnen en -mogelijkheden en werkt met een AVG-proof digitaal inningstraject. Er wordt besproken hoe Famed op basis van eigen data kennis deelt met de markt door bijvoorbeeld de publicatie van whitepapers en benchmarkdata. Daarnaast wordt uitgelegd hoe zij zorgaanbieders verder ontzorgt door de samenwerking met diverse partners. Dit leidt tot de organisatie van trainingen (Famed Academy), masterclasses en bijvoorbeeld het voorzien in consumptief krediet voor patiënten die een wat duurdere behandeling willen ondergaan (Famed Financiering).

Wilt u meer informatie over Famed? Klik hier om contact met ons op te nemen en de voordelen van factoring voor uw organisatie te bespreken.