Bent u meer dan cijfers op een declaratie?

Famed streeft naar transparantie en eenvoud in de zorg. Dat doen wij met onze dienstverlening, maar ook door het ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan innovatie in de mondzorg. Een van die initiatieven is het keurmerk onafhankelijke mondzorg (KOM). Zij stellen: "Regels zijn goed. Die zorgen ervoor dat mensen over het algemeen doen wat ze moeten doen. Regels die zo zijn opgesteld, dat een hele beroepsgroep niet de kwaliteit meer kan of behoeft te leveren die ze aan haar patiënten verplicht is, missen hun doel. Natuurlijk zijn ze bedacht om diezelfde patiënt in bescherming te nemen, maar de uitwerking ervan is dat elke tandarts nu wordt afgerekend op zijn declaratie en er niemand meer naar de kwaliteit van dat geleverde werk kijkt. Iets waar de patiënt vervolgens elke dag mee moet leven."

Famed steunt het KOM in haar ambitie om de kwaliteit van de mondzorg te verbeteren.

Regels als richtlijnen

In het landschap der regels is er gelukkig het KOM (Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg). Daar staan zowel de tandarts als zijn (de) patiënt centraal. Zoals het hoort. Het is de tandarts die verantwoordelijk is voor de behandeling die hij geeft en dus weet ook de tandarts het beste welke behandeling er nodig is. Wij houden van simpel. Maak de regels tot richtlijnen en reken de tandarts af op een klacht als die er is.

Op 5 oktober denken de leden van het KOM met alle aanwezigen na over hoe weer ruimte gemaakt kan worden voor kwaliteit en innovatie tijdens het Symposium 'Ruimte voor Kwaliteit'. Bent u erbij?

Meld u aan!

Wilt u ook niet wachten op wat anderen voor u bedenken? Neem dan nu uw verantwoordelijkheid en kom bij het KOM. We staan u met open armen op te wachten.

Lees meer op www.sohnederland.nl of www.komnederland.nl.