Terugblik Kenia met DDC

Famed in Kenia met DDC

De reis naar Kenia zit er weer op! Met de vlogs van Famed-collega Floor hebben wij u uitgebreid op de hoogte gehouden over de verschillende facetten van een indrukwekkende trip naar Kenia. Famed is een partnerschap aangegaan voor 3 jaar, wat betekent dat Famed ook in 2019 en 2020 nog zowel financieel ondersteunt, alsmede dat er in beide jaren nog twee personeelsleden mee zullen gaan om te helpen met het verbeteren van de mondgezondheid in Kenia. Wilt u ook meehelpen? Kijk hier voor de mogelijkheden. Twijfelt u nog, of bent u benieuwd? Hieronder ziet u de laatste film waarin wij ingaan op de kracht van dit partnerschap.

 

Reis 2018

Van 13 juli tot 28 juli zijn twee Famed collega's in Kenia geweest met de Dutch Dental Care Foundation (DDC). Onze twee Famed collega's hebben beide een totaal andere achtergrond. Floor werkt nu zo'n 1,5 jaar bij Famed en is Business Developer en Specialist Mondzorg. Marcel werkt nu zo'n 8 jaar bij Famed. Momenteel in de functie van Junior (Financial) Controller.

DDC zorgt dat de handen altijd uit de mouwen gestoken kunnen worden: of je nou wel of geen tandheelkundige zorg kunt verrichten. Samen met een team van vrijwilligers, hebben ze zich ongeveer twee weken ingezet om de mondgezondheid van Keniaanse kinderen te verbeteren. Op twee verschillende basisscholen zijn alle kinderen gezien en waar nodig behandeld. In totaal ruim 2.400 kinderen! Ook zijn er meer dan 600 mensen uit de lokale gemeenschap behandeld.

Daarnaast is preventie een belangrijk, zo niet het belangrijkste, onderdeel van het werk van DDC. Dit betekent dat alle kinderen les krijgen over goede mondgezondheid: samen leren tandenpoetsen, leren wat de invloed van voeding is op het gebit maar ook wat een tandarts doet.

Bekijk het complete fotoalbum van het bezoek van Floor en Marcel aan Kenia!

"Als financial controller bestaat je leven uit cijfers, rust en regelmaat: ik heb 1 rijtjeshuis, 1 vrouw, 3 kinderen, 40(+)-urige werkweken, 6 verschillende 10-minutengesprekken op school voor de kids. Meegaan met de DDC reis bood me de mogelijkheid even met andere ogen te kijken naar dat wat niet voor iedereen normaal is. Om dagen te ervaren die niet draaien om getallen maar om mensen, cultuur, natuur en avontuur."

Marcel Muis (Junior Financial Controller bij Famed)

Ook bijdragen aan dit mooie initiatief?

Iedereen kan helpen! Word vriend van DDC, doneer tandheelkundige materialen of neem deel aan één van de reizen als vrijwilliger. Benieuwd hoe dit werkt? Kijk op dutchdentalcare.nl voor meer informatie en neem direct contact op met de stichting.

Meer over sponsoring van Famed

Lees meer over onze collega's in Kenia

Wat hebben Floor & Marcel gedaan?

Famed als hoofdsponsor van DDC

Lees meer over dit partnership

Meer weten over sponsoring door Famed?

Lees hier over ons sponsorbeleid