Onze ambities

Visie en missie

Wij zien het als onze opdracht om binnen Nederland het gegevens-, declaratie- en financiële verkeer tussen zorgaanbieders, zorgconsumenten en zorgverzekeraars zodanig af te handelen dat:

  • de verschillende partijen in de zorg zo min mogelijk inspanningen hoeven te leveren bij de financieel-administratieve afhandeling van zorgprestaties
  • de kostenefficiency zo groot mogelijk is

Visie
Famed helpt zorgaanbieders hun (medische) vak nog beter te vervullen, verlost van alle factureringszorgen en met blijvend tevreden zorgconsumenten en zorgverzekeraars.

Missie
Famed verzorgt op een persoonlijke, betrokken maar wel zo efficiënt en correct mogelijke wijze, alle financiële zaken tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgconsumenten.

Lees meer: De missie is waarvoor we staan, de visie is waarvoor we gaan.

Onze kernwaarden

  • Betrouwbaar
  • Deskundig
  • Persoonlijk
  • Onafhankelijk

Onze maatschappelijke bijdrage

Met onze dienstverlening willen we een centrale en onafhankelijke rol spelen bij het realiseren van de maatschappelijke doelstelling in de zorg, namelijk: het optimaliseren van de betaalbaarheid, efficiëntie, toegankelijkheid én de kwaliteit van de zorg.

De maatschappij verandert en de zorg verandert mee. Om de kwaliteit van ons zorgstelstel te garanderen, zijn efficiëntie, betaalbaarheid en kwaliteit belangrijke speerpunten.

Om die reden is het belangrijk dat zorgaanbieders zich uitsluitend bezig houden met hun vak: het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige zorg op maat. De werkzaamheden van zorgaanbieders beperken zich helaas niet uitsluitend tot zorgverlening. Zorgaanbieders moeten hun ‘zorgprestaties’ ook administreren en factureren. Dat kost veel tijd. Die taken nemen wij uit handen. Zo houden zorgaanbieders meer tijd over. Tijd die zij liever besteden aan het uitoefenen van hun vak.

Bekijk ook

Feiten en cijfers

Een overzicht van feiten en cijfers van en over Famed.

Onze oorspong

Famed is in 1988 opgericht door de toenmalige Landelijke Specialisten Vereniging (LSV).

Werken bij

Samenwerken: de sleutel tot succes.