Famed laat zorgaanbieders online, binnen 7 minuten een factoringovereenkomst sluiten

Unieke samenwerking leidt tot volledig digitaal contracteringsproces

Sinds dit najaar is het voor zorgaanbieders mogelijk om volledig digitaal een factoringovereenkomst af te sluiten met Famed. De unieke samenwerking met Company.info, Forque, Immense, Ondertekenen.nl, Vektis en Virtual Affairs maakte deze digitalisering mogelijk. Voor zorgaanbieders een grote stap vooruit: naast de enorme tijdsbesparing is de nieuwe werkwijze veel efficiënter, veiliger en minder foutgevoelig.

Waar het gemiddeld 57 dagen duurde voordat een zorgaanbieder een getekende factoringovereenkomst had met Famed, is dit nu al mogelijk binnen 7 minuten. Na het selecteren van het gewenste factoringproduct op famed.nl worden automatisch via Company.info en Vektis de benodigde gegevens opgehaald uit de Kamer van Koophandel en het AGB-register. Zo wordt direct gewaarborgd dat alleen bevoegde zorgaanbieders kunnen declareren via Famed. De daarna automatisch gegenereerde overeenkomsten kunnen via Ondertekenen.nl, een dienst van Evidos, direct worden ondertekend door alle tekenbevoegden waarbij via iDIN de identiteitscontrole plaatsvindt. Tot slot wordt alle data direct vastgelegd in Afas, het CRM systeem waar Famed mee werkt.

Een jaar om tot deze online dienst te komen

Aan het daadwerkelijk realiseren van dit proces is een intensief traject vooraf gegaan waarbij Famed in samenwerking met Virtual Affairs het gewenste proces tot in detail heeft uitgewerkt. Waar Forque Famed gedurende het volledige traject heeft geadviseerd, heeft Immense het proces gebouwd. Al met al een intensief traject waar Famed ruim een jaar mee bezig is geweest. “Wij zijn ontzettend trots dat het ons is gelukt om zorgaanbieders de mogelijkheid te bieden om zelf het gewenste factoringproduct samen te stellen, een offerte te maken en vervolgens online de benodigde overeenkomsten te tekenen. Geheel passend bij deze tijd kunnen zorgaanbieders nu ook op hun eigen moment hun factoringproduct afsluiten. Daarnaast valt er voor de interne organisatie een flinke administratieve last weg. Een besparing die wij graag teruggeven aan onze klanten en inzetten om onze dienstverlening continu te ontwikkelen.” aldus Jeroen van Geelen, verantwoordelijk voor Business Development bij Famed.

Een diepte investering, ook voor de partners van Famed

Het automatiseren van een dermate complex proces gaat niet zonder slag of stoot. Ook de partners van Famed hebben dit aan den lijve ondervonden. Arthur Duffels (CEO Immense) “Het proces was vooraf goed uitgedacht; essentieel om het systeem goed te kunnen bouwen. Toch vraagt een dergelijk project altijd om flexibiliteit van het team om nieuwe wensen in te passen. Het is gaaf om te zien dat het is gelukt om met alle benodigde partijen te integreren en de zorg een stap verder te helpen in de digitaliseringsslag.”.

Wie hebben meegewerkt?

 • Over Immense
  Immense is een full service internetbureau met een hands-on team van jonge professionals. Bestaande uit developers, marketeers, designers en content schrijvers. Immense combineert user-centered design, maatwerk software en data om geweldige digitale oplossingen te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op https://www.immense.nl.
 • Over Virtual Affairs
  Virtual Affairs is een internationaal software en services bedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen, uitbouwen en vernieuwen van digitale kanalen voor banken en verzekeraars. Al meer dan 20 jaar zet Virtual Affairs zich in om te komen tot vernieuwende digitale oplossingen – deels gebaseerd op eigen softwareproducten InsuranceRight, BankingRight en InvestmentRight – waarbij de klant van onze klant altijd centraal staat. We helpen banken en verzekeraars daadwerkelijk het verschil te maken, niet alleen in meer omzet en lagere bedieningskosten, maar juist ook in klanttevredenheid, een onderscheidende merkbeleving en een optimale gebruiksvriendelijkheid. Virtual Affairs is gecertificeerd Sitecore Platinum Implementation Partner, EMEA Silver Technology Partner en Microsoft Gold Partner. Virtual Affairs is onderdeel van We are you. Kijk voor meer informatie op www.virtual-affairs.com.
 • Over Forque
  Forque verbindt processen, mensen en systemen door het inzetten van toffe, creatieve en slimme consultants die de klant onbevangen tegemoet treden en daardoor vaak met onverwachte oplossingen komen, waarvan klanten enthousiast. Zo staat Forque voor ‘onbevangen slimmerds en stoere oplossingen’. Kijk voor meer informatie op informatie op www.forque.nl.
 • Over Company.info
  Beter geïnformeerde professionals doen beter zaken. Vanuit die visie geeft Company.info complete, betrouwbare en actuele informatie, zakelijk nieuws en voorspellende inzichten over bedrijven en haar bestuurders. Beschikbaar op de manier zoals u wenst: online, direct in uw systeem, software of applicatie, én als losse datalevering. Kijk voor meer informatie op www.companyinfo.nl.
 • Over Vektis
  Vektis draagt bij aan goede zorg in Nederland. Iedere dag weer. Vektis Streams biedt de bouwstenen en standaarden die nodig zijn om operationele processen slim en efficiënter in te richten. Deze processen leveren waardevolle data op, de brandstof voor Vektis Intelligence.  Vektis Intelligence geeft inzicht in het gebruik van zorg over de gehele breedte, doet betrouwbare uitspraken over het verleden en heden én geeft ramingen over het zorggebruik in de toekomst. Als geen ander weet Vektis de zorgdata te interpreteren. Dat maakt Vektis dé business intelligence partner voor overheden, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, de wetenschap en andere opdrachtgevers die de zorg willen verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.vektis.nl.
 • Over Ondertekenen.nl
  Ondertekenen.nl is de Nederlandse cloud ondertekenmethode van Evidos. Evidos staat voor Evidence in Online Services, zeker zakendoen op Internet. Evidos is marktleider in het leveren van oplossingen voor digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. Gebruikers kunnen dit eenvoudig doen met de middelen waar ze in hun land vertrouwd mee zijn, zoals iDIN, DigiD, ITSME, ondertekenen.nl en unterzeichnung.de. Eén platform, één partner, geen gedoe. Zo weet u precies met wie u zaken doet op het internet. Evidos, it starts with evidence.

Andere persberichten

Famed laat zorgaanbieders online, binnen 7 minuten een factoringovereenkomst sluiten

Famed laat zorgaanbieders online, binnen 7 minuten een factoringovereenkomst sluiten

Unieke samenwerking leidt tot volledig digitaal contracteringsproces.

Leden van NVM-mondhygiënisten sluiten voortaan eenvoudig en online een contract met Famed

Leden van NVM-mondhygiënisten sluiten voortaan eenvoudig en online een contract met Famed

Onlangs is de samenwerking tussen Famed en NVM-mondhygiënisten verlengd.

HAL Investments neemt aandeel Gilde over in Famed

HAL Investments neemt aandeel Gilde over in Famed

HAL Investments neemt de aandelen van Gilde Equity Management in Famed over.