Famed voor u als wijkverpleegkundige

Wat is factoring voor de wijkverpleging?

De wijkverpleging staat ieder jaar weer voor nieuwe uitdagingen. Dit jaar zorgt gewijzigd beleid vanuit de zorgverzekeraar voor veranderingen in uw manier van werken. Door het cessieverbod voor vorderingen vanuit de zorgverzekeringswet voor ongecontracteerde zorg, kunt u niet anders dan uw nota voor geleverde zorg direct aan uw cliënt te sturen. Famed is zich hiervan bewust, en wij willen u graag voorzien van een oplossing voor de problematiek.

Voor u als wijkverpleegkundige is het vanaf nu mogelijk om direct vanuit uw ECD uw AW319 declaratiebestanden aan te leveren. Op deze manier hoeft u nooit meer per factuur een PDF genereren. Ook is het niet meer nodig om betalingen te monitoren en op te volgen, en hoeft uw backoffice zich niet meer bezig te houden met het koppelen van betalingen. Zo maar een paar voordelen van werken met Famed. Wij bieden een naadloze aansluiting met veruit de meeste softwarepakketten die worden gebruikt in de thuiszorg. Alles zodat u uw tijd kunt besteden aan uw cliënt, niet aan het declaratie- en facturatieproces achteraf. Met factoring via Famed bespaart u direct tijd én geld.

Hoe werkt factoring via Famed?

1. U levert uw vorderingen aan

Via uw ECD levert u uw vorderingen aan bij Famed. In uw Mijn Famed omgeving kunt u altijd realtime al uw (financiële) gegevens organiseren, inzien en aanpassen.

2. Wij betalen u op een vast moment

Na een controle betalen wij u in één keer uit, volgens de afgesproken termijn.

3. Famed haalt vergoeding op

Famed wordt eigenaar van uw declaraties en heeft daarmee het recht om de vergoeding op te halen bij uw cliënten.

Gemak is zelf de regie hebben over uw financiële administratie. Met behulp van het beveiligde online portaal ‘Mijn Famed’ levert u eenvoudig en snel uw vorderingen aan en houdt u volledig zicht op het verwerkingsproces en uw uitbetalingen. Wilt u wat meer informatie? Lees hier meer over 'Mijn Famed' of download onze brochure.

Met Famed heeft u één debiteur en uw geld op vaste momenten

Famed wordt eigenaar van uw vorderingen en heeft daarmee het recht om de vergoeding te innen bij uw patiënten. Dit doen wij al 30 jaar en voor meer dan 4.500 klanten. Jaarlijks nemen wij voor €1,6 miljard aan zorgdeclaraties over. Ons declaratieproces hebben wij zo efficiënt ingericht dat u dit zelf niet goedkoper kunt doen. Wij besparen u dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Uw voordelen

  • Aanleveren van AW319-formaat declaratiebestanden
  • Uitbetaling volgens de afgesproken termijn
  • Famed als financiële contactpersoon voor uw cliënten
  • Diverse betaal- en contactmogelijkheden voor uw cliënten
  • Binnen 3 maanden opzegbaar zonder reden

Waarom Famed?

  • Al 6.000 zorgaanbieders gingen u voor!
  • Wij versturen 13 miljoen nota's per jaar naar zorgconsumenten
  • Wij verwerken jaarlijks 45 miljoen declaraties
  • ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd
  • Al 30 jaar dé partner in de zorg

Laat u ontzorgen en leg uw aandacht weer bij de cliënt!  

Famed voor uw cliënten

Famed biedt niet alleen voordelen voor u, ook voor uw cliënten zijn wij een betrouwbare partij. Wij versturen uw cliënt altijd een begrijpelijke nota met een betaaltermijn van 30 dagen. Na deze nota gaan wij, waar nodig, over op een herinnering, eerste aanmaning en tweede aanmaning. Uw cliënt krijgt dus ruim de tijd om te betalen, en kan dit op verschillende manieren doen. Via iDeal, internetbankieren of door middel van een acceptgiro. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het versturen van een digitale nota als uw cliënt hier behoefte aan heeft. Is er wat meer tijd nodig om de nota te voldoen? Dan biedt Famed mogelijkheden voor kosteloze uitstel van betaling of een betaalregeling. Lees hier meer over het betaalgemak dat wij uw cliënt bieden.

Bekijk ook:

Uw voordelen

Meer tijd voor uw vak, meer tijd voor uw zorgconsumenten.

Famed hoofdsponsor Dutch Dental Care Foundation

Ook buiten Nederland draagt Famed bij aan de toegankelijkheid van de zorg.

Nota's digitaal versturen de nieuwe standaard!

Een nota op papier of digitaal? In het Famed notatraject kan het beide.