Uw voordelen

Meer tijd voor uw vak, meer tijd voor uw zorgconsumenten

U heeft uw beroep gekozen uit interesse en liefde voor het vak, maar helaas beperken uw werkzaamheden van alledag zich niet uitsluitend tot zorgverlening. U moet uw werk ook administreren, factureren en innen. Dat kost veel tijd. Tijd die u liever besteedt aan het uitoefenen van uw vak.

Als specialist in het administreren, factureren en innen van declaraties nemen wij u de tijdrovende zorg over uw financiële administratie uit handen.

Waar u op kunt rekenen:

  • Uw aangeleverde declaraties worden vooraf door ons gecontroleerd.
  • Volgens de afgesproken termijn wordt de totaalsom (minus bijdrage Famed) van de overgenomen declaraties aan u uitbetaald.
  • Uw declaraties worden, indien mogelijk/wenselijk, direct ingediend bij de zorgverzekeraars.
  • Uw zorgconsumenten (patiënten, cliënten, klanten) ontvangen, namens u, correcte en begrijpelijke nota’s van Famed.
  • Service richting uw zorgconsumenten: notavanfamed.nl & Famed Contact Center
  • Indien gewenst nemen wij het debiteurenrisico over.
  • U heeft realtime inzicht in uw financiële administratie: mijnfamed.nl & Famed app.
Bekijk hier onze animatie voor zorgaanbieders

Bekijk de animatie!

Bovendien bent u verzekerd van aanvullende diensten:

Deskundig klantenteam
Onze klantenteams zijn per beroepsgroep ingericht, zoals Team mondzorg, Team Opticiens & audiciens, etc. Zo bent u verzekerd van support op specialistisch niveau.

Integratie consultant
In samenwerking met diverse ketenpartners (zoals softwareleveranciers, zorgverzekeraars en brancheorganisaties) helpen en begeleiden onze integratie consultants u met het (her)inrichten van alle ‘tools’ die nodig zijn voor een efficiënt declaratieverwerkingsproces.

Klantadviseur
Onze klantadviseurs geven u uitleg, handvatten, inzichten in cijfers, systemen en processen rondom uw declaratieproces. Daarnaast geven zij u (op locatie) graag uitleg over alle functionaliteiten van het online portaal Mijn Famed. 

Managementinformatie op maat
Data is kennis en helpt u slimmer te werken. Naast de standaard rapportages ontwikkelen we, op basis van uw wensen, graag managementrapportages op maat. 

Ondersteuning in alle ‘verzekeraarszaken’
Om declaraties op een adequate manier te verwerken, werken wij intensief samen met (alle) zorgverzekeraars in Nederland. In samenwerking met zorgverzekeraars zorgen wij voor een correcte afhandeling van de ‘verzekerde’ zorg.

Mogelijkheid tot aanvragen van vervroegde uitbetalingen
In overleg en tegen vergoeding is het mogelijk om de totaalsom van de overgenomen declaraties eerder uitbetaald te krijgen.

Een correcte en adequate afhandeling van al uw declaraties

Met de declaratieoplossing bent u verzekerd van een correcte en adequate afhandeling van uw declaraties.

Zowel de ‘verzekerde’ zorg (richting de zorgverzekeraar) als de ‘niet-verzekerde’ zorg (richting uw zorgconsumenten): wij zorgen voor een correcte en adequate afhandeling van al uw declaraties!

Declaratieoplossing ‘verzekerde’ zorg
Met deze declaratieoplossing heeft u nergens meer omkijken naar. Wij handelen uw declaraties rechtstreeks en digitaal af met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het bedrag waarvoor uw zorgconsument verzekerd is, wordt indien mogelijk* direct bij de desbetreffende zorgverzekeraars gedeclareerd. Indien uw zorgconsument geen (volledig) recht heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar sturen wij, namens u, een zogeheten ‘restnota’ van Famed.

Declaratieoplossing ‘niet-verzekerde’ zorg
Indien er sprake is van ‘niet-verzekerde’ zorg versturen wij uw zorgconsument een correcte en begrijpelijke nota van Famed.

Bekijk ook

Famed voor uw zorgconsumenten

Uw zorgconsumenten ontvangen, namens u, een correcte en begrijpelijke nota van Famed.

Databeveiliging en privacy

Privacy, kwaliteit en informatiebeveiliging staan hoog in het vaandel.

Mijn Famed

Gemak is zelf de regie over uw financiële administratie